Posilujeme o nové osobnosti! Seznamte se s rozšířenou skupinu zakladatelů NF Neuron

Do pozice zakladatelů Fondu, Neuron Founders, vstoupili Eduard Kučera (Avast), Martin Wichterle (Wikov), ekonom Pavel Kysilka a Taťána le Moigne (Google). Nové zakladatele doplňuje Monika Vondráková, která je zároveň předsedkyní správní rady a Fond řídí od jeho založení v roce 2010. “Nadační fond Neuron má za sebou osm let úspěšné práce. Věříme, že s těmito novými osobnostmi získává česká věda v NF Neuron ještě silnějšího partnera, který pomáhá zvyšovat její prestiž ve společnosti. Nové osobnosti má Fond také ve správní radě: Dita Stejskalová (Ogilvy) zajišťuje ve Fondu strategii komunikace a Michal Pěchouček (ČVUT) bude mít na starosti spolupráci byznysu a vědy s cílem podpořit vznik inovací s mezinárodním potenciálem. Členem správní rady a zároveň dlouholetým předsedou Vědecké rady NF Neuron, která je zárukou nejvyšší vědecké odbornosti, je Pavel Hobza, renomovaný český chemik a nejcitovanější český vědec.

Více o lidech v Neuronu.

Seznamte se na Colours of Ostrava s účastníky dobrodružných Expedic Neuron

Důkaz o nejhlubší zatopené propasti světa, objev nového druhu krokodýla či nález jedno z nejstarších mayských měst. U těchto i mnoha dalších objevů stála Expedice Neuron. Nyní máte možnost si na Colours of Ostrava přijít poslechnout o dvou zásadních objevech, které Expedice Neuron pomohla realizovat.

Gratulujeme Jiřímu Frimlovi k prestižní rakouské ceně FWF Wittgenstein

Jako první Čech v historii převzal ve čtvrtek večer biolog a laureát ceny Neuron 2019 prestižní rakouskou cenu FWF Wittgenstein. Jedná se o nejvýše dotovanou cenu Rakouska. Na svůj další zkoumání rostlin a jejich mechanismu růstu tak získá celkem 1,7 milionů eur.