Konference Restart myšlení

Nadační fond Neuron byl partnerem konference Restart myšlení. Načerpali jsme tak spoustu inspirace od zajímavých hostů a velmi nás potěšila přednáška Petra Slavíčka, který vyprávěl o tom, jaký je život s chemií. Než se budeme moci podívat na záznam konference, projděte si s námi fotogalerii z místa.

Neuron Club: od altermagnetismu ke hvězdám

Martina Benešová-Schäfer: posedlost radioaktivitou

V medicíně to byl krok kupředu. Martina Benešová-Schäfer spoluvyvinula radiofarmakum, které umožňuje detekci a zobrazení nádoru prostaty. Zjednodušeně řečeno: po aplikaci léku je vidět, kolik metastáz pacient má a jak se v těle šíří. To pak umožňuje upravovat dávkování tak, aby byl organismus vystaven jen optimální dávce radiofarmaka a eliminovaly se tak nežádoucí účinky spojené s charakterem onemocnění a podáváním jiných léčebných terapií.