Zahradní neformální setkání Neuronu 2019

Na sedm desítek hostů se sešlo na tradičním neformálním Zahradním setkání NF Neuron. Hosté z řad vědců napříč obory, vědečtí mecenáši, partneři či novináři dlouhodobě se zajímající o vědu měli možnost se navzájem potkat u sklenky vína, seznámit se a popovídat si o novinkách nejen z oblasti vědy. Zahradní slavnost se konala v zahradách Vratislavského paláce. Za příjemnou atmosféru večera děkujeme hostům, a také partnerům večera: Musa catering, Likor, Café Tibet, Kitl a Louky květ.

Seznamte se na Colours of Ostrava s účastníky dobrodružných Expedic Neuron

Důkaz o nejhlubší zatopené propasti světa, objev nového druhu krokodýla či nález jedno z nejstarších mayských měst. U těchto i mnoha dalších objevů stála Expedice Neuron. Nyní máte možnost si na Colours of Ostrava přijít poslechnout o dvou zásadních objevech, které Expedice Neuron pomohla realizovat.

Gratulujeme Jiřímu Frimlovi k prestižní rakouské ceně FWF Wittgenstein

Jako první Čech v historii převzal ve čtvrtek večer biolog a laureát ceny Neuron 2019 prestižní rakouskou cenu FWF Wittgenstein. Jedná se o nejvýše dotovanou cenu Rakouska. Na svůj další zkoumání rostlin a jejich mechanismu růstu tak získá celkem 1,7 milionů eur.